Sunteți elev și învățați germana ca limbă străină sau maternă? Doriți să studiați la o facultate unde aveți nevoie de germană? Doriți să vă faceți studiile de licență, masterat sau doctorat în țările vorbitoare de limba germană?

Cursurile de germană pentru studii se adresează elevilor, studenților, masteranzilor sau doctoranzilor care vor să dobândească competențe în germana academică. De asemenea, elevii care doresc să susțină lucrările de absolvire sau bacalaureatul în limba germană pot urma aceste cursuri.

În  predarea germanei pentru studii mă recomandă experiența atât în calitate de elev cât și de student și cercetător în Germania. După ce am studiat germana în perioada școlii și a liceului, am fost bursieră la J.W. Goethe-Universität Frankfurt/Main, în timp ce am urmat cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine ale Universității București (cursuri exclusiv în germană, suedeză la nivel matern). Ulterior am absolvit un masterat la Universität Potsdam. În timpul masteratului am activat ca cercetător la Technische Universität Berlin și la Senatul din Berlin. Pe lângă asta, toate proiectele și lucrările de absolvire (de ex. disertația, lucrarea de licență, proiectele de cercetare) le-am scris în germană și au fost notate cu note excelente. Printre altele, am colaborat inclusiv cu doctoranzi și profesori universitari în procesul de cercetare. De asemenea, am pregătit în cei 9 ani de experiență elevi pentru admiterea la facultățile din România și Germania, cu profil german. Am predat inclusiv elevilor de la școli cu predare maternă sau bilingvă în germană (precum Colegiul German Goethe și Colegiul I.L.Caragiale din București) și olimpicilor naționali la limba germană.

Toate cursurile vor ține cont de standardele de predare tipice pentru spațiul german. De exemplu, vom învăța cum arată o prezentare clasică la o universitate în Germania.

Materialele sunt identice cu cele folosite de Goethe-Institut. De asemenea, vom învăța după manuale speciale pentru germana pentru studii, emisiuni pe teme academice etc., în funcție de vârsta și prioritatea fiecărui cursant.

Dacă ați trecut cu succes cel puțin de nivelul B2.1, vom învăța, de exemplu, despre:

  • cum ținem prezentări în stil academic;
  • cum ținem discursuri în stil academic;
  • cum structurăm studiul și ținem contactul cu universitatea;
  • cum facem referate și proiecte în stil academic;
  • cum interpretăm în scrisă și oral datelor (diagrame, grafice etc.);
  • cum facem previziuni;
  • cum descriem riscuri;
  • cum descriem avantaje și dezavantaje;
  • cum descriem teme controversate precum impactul media, globalizare, tehnologii moderne, mediul înconjurător;
  • cum dezbatem ipoteze etc.

În funcție de dorința fiecărui elev, vom lucra și alte teme.

Tarif: 30 euro pe 60 minute/ședințe individuale; 20 euro pe 60 minute/ședințe semi-individuale – dvs. și minim o prietenă sau un prieten la același nivel

Colaborarea are loc legal, cu contract elev-profesor și chitanță la finalul fiecărei luni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s